Flatbread
Een flatbread, ook wel platbrood genoemd, is snel gemaakt. Er zit geen gist in en het hoeft dus ook niet te rijzen. Dit maakt dat het weinig tijd kost om dit brood te maken. Het past bij verschillende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een curry, een maaltijdsoep of bijvoorbeeld op een hapjesplak met hummus en andere dips. Met dit recept maak je 6 broodjes.
- Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom, met de yoghurt en het zout.
- Maak er een mooi deeg van. Is het te nat? Voeg wat extra bloem of zelfrijzend bakmeel toe. Te droog? Voeg wat extra water of yoghurt toe.
- Als het deeg één geheel is hoef je het niet verder door te kneden, zoals je normaal wel doet bij een gist deeg.
- Verdeel het deeg in 6 delen. Ongeveer 100 gram per bolletje deeg.
- Maak ieder bolletje deeg zo plat en rond mogelijk. Zo dat ze goed in je koekenpan passen. Daar gaan we ze in bakken.
- Zorg dat je koekenpan een goede antiaanbak laag heeft.
- Zet de pan op op middelhoog vuur. Warm de pan op.
- Leg het eerste stuk deeg in de koekenpan. (zonder boter of olie)
- Draai om wanneer het deeg zich aan de onderkant kleurt en wanneer er bellen in het deeg ontstaan.
- De 2e kant heeft iets minder lang nodig omdat het deeg al grotendeels gaar is.
- Bak zo alle 6 de stukken deeg achter elkaar door tot prachtige flatbreads.
Reactie plaatsen
Reacties