Sandwichtaart
Een taart voor de lunch, dat is nog eens leuk! Wie wil er nou niet mee-eten als jij deze sandwichtaart op tafel zet?!? Je kunt zelf eindeloos variëren met de vulling van de taart. Ik koos voor 3 verschillende lagen vulling, namelijk: (1) komkommer en ham, (2) avocado en rucola melange, (3) garnalen en ei. Je zou ook nog heel veel andere producten kunnen toevoegen. Mijn hoofd stroomt over van ingrediënten die ook goed passen in een sandwichtaart: gerookte zalm, kappertjes, mozzarella, kaas, pesto, bacon, augurk, eiersalade, tonijn en ga zo maar door. Hieronder lees je hoe ik mijn sandwichtaart maakte. Deze taart is voldoende voor een lunch voor 4 personen. Voor een high tea kan je dunnere plakken snijden, en dan kan je zeker 8 personen een stukje sandwichtaart verzorgen.
- Kook de 2 eieren en maak de groenten die je gaat gebruiken schoon.
- Snijd de korstjes van de 12 sneetjes witbrood.
- Leg 3 sneetjes brood op de plank of het bord waarop je de sandwichtaart wilt serveren.
- Verdeel een laag kruidenroomkaas over de 3 sneeën witbrood.
- Verdeel hierover dun gesneden plakjes komkommer en 50 gram ham.
- Leg hier 3 nieuwe sneetjes witbrood op, en besmeer deze met kruidenroomkaas.
- Deze laag vulde ik met avocado en rucola melange.
- Hier bovenop komen opnieuw 3 sneeën brood met kruidenroomkaas.
- De derde laag vulde ik met garnalen en plakjes gekookt ei. Ik hield 5 plakjes gekookt ei en een paar garnalen achter voor de decoratie van de sandwichtaart.
- Bedek deze laag weer met drie sneeën witbrood.
- Besmeer de bovenkant en de zijkant nu met de naturel roomkaas.
- Decoreer je sandwichtaart nu naar eigen inzicht! Maak er iets moois van!
Reactie plaatsen
Reacties