Chocolade vanille marmercake
Wat een prachtige cake is dit hè! Dit is een leuk recept voor als je niet te moeilijk wil doen, maar toch een bijzondere zelfgebakken cake op tafel wil zetten. Uit deze cake snijd je ongeveer 12 plakken.
- Doe de roomboter, die op kamertemperatuur is, in een kom. Klop deze kort door.
- Voeg de suiker hierbij en meng dit goed door.
- Klop één voor één de eieren door de boter en suiker. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Mix dit tot een glad cakebeslag.
- Schep de helft van het cakebeslag in een andere kom.
- Meng de cacao door de ene helft van het beslag. Meng het vanille extract door het andere deel van het beslag.
- Vet een cakevorm in. Ik gebuikte een cakevorm van 30 x 11 cm.
- Verdeel de helft van het chocolade beslag over de cakevorm. Verdeel vervolgens de helft van het vanille beslag. Marmer het beslag een klein beetje met een satéprikker.
- Herhaal dit met het overgebleven cakebeslag.
- Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius voor ongeveer 60 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties