Gezonde banaan-havermoutkoekjes
Gezond, simpel, lekker. Dat is helemaal van toepassing op deze banaan-havermoutkoekjes. Ze zijn lekker zacht van binnen. In deze koekjes is geen suiker of vet toegevoegd, wel zitten er fruit en noten in. Dat is super toch? Onder dit recept vind je dan ook nog eens voedingswaarde van deze koekjes. Met dit recept maak je ongeveer 12 koekjes.
- Doe de havermout in het molentje van de staafmixer of de keukenmachine. Maal dit tot een fijn poeder.
- Voeg de kaneel, 30 gram rozijnen en het tarwemeel toe. Maak dit fijn.
- Voeg de banaan, het ei en de noten toe. Ik gebruikte 20 gram hazelnoten en 20 gram amandelen. Meng dit door elkaar tot het 1 geheel is, de noten hoeven niet helemaal fijngehakt te worden.
- Doe de overige 20 gram rozijnen door het deeg heen. Hak deze niet meer fijn, meng het erdoor.
- Maak bolletjes van ongeveer 25 gram. Doe eventueel een beetje volkoren bloem op je handen, zodat het deeg minder plakt.
- Leg deze op een bakplaat die met bakpapier bekleed is. Druk ze een beetje plat.
- Bak de koekjes voor 20 minuten op 170 graden Celsius.
Voedingswaarde
Per 100 gram | Per stuk (25 gram) | |
---|---|---|
Energie | 248 kcal | 62 kcal |
Vet | 10,0 gram | 2,5 gram |
Verzadigd vet | 1,2 gram | 0,3 gram |
Koolhydraten | 30,0 gram | 7,5 gram |
Eiwit | 7,5 gram | 1,9 gram |
Vezels | 3,9 gram | 1 gram |
Zout | 0,06 gram | 0,015 gram |
Reactie plaatsen
Reacties