Zachte broodjes met havermout en zonnebloempitten
Zelf brood bakken is erg leuk, je zit hoe de gist zijn werk doet en het brood steeds verder rijst. In dit recept gebruikte ik havermout en de zonnebloempitten in de broodjes. Dit geeft de bolletjes extra smaak. Ben jij meer van witte zachte bolletjes, klik dan hier. Met dit recept maak je 10 zachte bolletjes.
- Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
- Verwarm de melk tot deze handwarm is. Voeg hier de suiker en de gist bij.
- Zet dit even weg. De gist kan nu actief worden.
- Maal de havermout fijn in het molentje van de staafmixer.
- Doe de bloem met de gemalen havermout in een grote kom. Doe het zout en de zachte roomboter hierbij.
- Voeg ook de melk met gist en suiker toe.
- Zorg dat het een geheel wordt.
- Kneed het geheel nog ongeveer 10 minuten goed door. Hierdoor wordt het deeg elastisch.
- Laat het deeg voor ongeveer 45 min rijzen.
- Meng de zonnebloempitten door het deeg heen.
- Verdeel het deeg in ongeveer 10 bolletjes. Weeg de bolletjes deeg zodat ze allemaal even groot worden.
- Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat deze nog eens ongeveer 45 min rijzen.
- Bestrijk de bolletjes met een dun laagje water.
- Decoreer de bovenkant van de bolletjes eventueel met havervlokken en/of zonnebloempitten.
- Bak de bolletjes voor ongeveer 12 minuten op 220 graden Celsius.
Reactie plaatsen
Reacties