Oranje tompouce

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat is er nu Hollandser dan een oranje tompouce? Iedereen houd ervan! En wat het leuke is als je zelf tompoucen gaat maken, is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe moeilijk je het jezelf maakt. Vind je het leuk om echt alles zelf te maken? Maak dan ook je eigen bladerdeeg en banketbakkersroom. Hieronder vind je alle info. Ga je liever voor een sneller recept? Koop het bladerdeeg dan gewoon in de winkel. Met die recept maak je 5 tompoucen.

Koek

  • Als je dat wilt, kan je je eigen bladerdeeg maken, hier vind je het recept. Snijd daarvan 250 gram af om te gebruiken voor de tompoucen. 
  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote dunne plak van in ieder geval 20 bij 20 cm.
  • Prik met een vork overal kleine gaatjes in het bladerdeeg, zodat het minder rijst. 
  • Leg het bladerdeeg tussen bakpapier op een bakplaat en dek het bladerdeeg af met een 2e bakplaat of grote ovenschaal. Zo blijft het mooi dun. 
  • Bak het bladerdeeg in een voorverwarmde oven van 220 graden Celsius voor 20 minuten.

Vulling

  • Maak ondertussen de banketbakkersroom, ook deze kan je zelf maken, als je dat wilt. Neem vervolgens 200 gram.
  • Klop de slagroom op met de suiker. 
  • Meng de slagroom en de banketbakkersroom met elkaar en zet in weg in de koelkast. 

Glazuur

  • Doe de poedersuiker in een schaaltje. 
  • Split het ei, we gebruiken alleen het eiwit. 
  • Begin door 1 eetlepel eiwit en een paar druppels kleurstof toe te voegen aan de poedersuiker.
  • Roer dit door en bekijk de dikte. Zorg ervoor dat het glazuur niet te dun is, dan blijft het straks mooi op de tompouce liggen en druipt het er niet af. 
  • Lost nog niet alle poedersuiker op of is het glazuur zo dik dat je het niet over de tompouce kunt verdelen? Voeg dan wat extra eiwit toe. 
  • Is je glazuur erg vloeibaar, voeg dan extra poedersuiker toe.

Opbouwen

  • Snijd het bladerdeeg in 2 grote plakken van 10cm x 20cm.
  • Laat het bladerdeeg helemaal afkoelen.
  • Verdeel de vulling over 1 stuk bladerdeeg.
  • Verdeel het glazuur over de andere laag.
  • Voeg de lagen samen en strijk de vulling aan de randen mooi glad. 
  • Snijd 4 keer door, zodat 5 tompoucen van 10cm x 4 cm ontstaan. Zet de tompoucen om zijn kant en snijd 2 lagen tegelijk door, of snijd met een kartelmes zachtjes eerst de bovenste laag door en vervolgens de onderste. 

Ingrediënten

250 gram (zelfgemaakt) bladerdeeg

200 gram (zelfgemaakt) banketbakkersroom

200 gram slagroom

30 gram suiker

1 ei (0,5 eiwit)

40 gram poedersuiker

oranje kleurstof