Eton mess
Ik maakte dit Engelse toetje voor een etentje met vriendinnen. Ik wilde iets lekkers maken dat toch ook simpel is. Wat zeg nou eens eerlijk: in de keuken staan is heerlijk, maar bijkletsen met vriendinnen gaat voor! Traditioneel maak je Eton mess alleen met slagroom, maar ik vind het lekker om er ook wat mascarpone door te mengen. Met dit recept maak je 4 toetjes.
- Klop de mascarpone kort los en mix de poedersuiker hier door.
- Klop de slagroom op tot het nog net niet helemaal stijf is en mix de mascarpone hier door. Stop met mixen wanneer je tevreden bent over de dikte. Hoe langer je mixt hoe dunner het wordt.
- Breek de meringue in stukken.
- Verdeel de mascarponecrème, de aardbeien en de meringue random over een schaaltje of glaasje. Doe de naam van het toetje eer aan en maak het niet te netjes :P
Meer uitdaging?
Wil je liever zo min mogelijk kant-en-klaar kopen en zo veel mogelijk zelf maken? Dat kan!
1. Maak de meringue zelf.
2. Kies zelf een potje of blikje fruit naar keuze en geleer zelf het sap.
3. Is er vers zomerfruit zoals bramen, aardbijen of frambozen? Dan is het natuurlijk super lekker om dit te gebruiken.
Reactie plaatsen
Reacties