Citroen lavendel cake

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Variatie is altijd fijn. Als je eens een ander soort cake wilt bakken, dan is deze citroen lavendel cake misschien wel iets voor jou. Van de lavendel voegen we maar een klein beetje toe, want lavendel heeft een krachtige, lichtzoete smaak. En de citroen is dan een perfecte tegenhanger door de fris zure smaak.

Cake

  • Zorg dat de boter om kamertemperatuur is. Mix deze kort door.
  • Voeg de suiker toe en meng dit door de boter.
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei dus pas toe als het vorige is opgenomen door het beslag. Voeg ook een klein snufje zout toe.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
  • Doe de melk in een apart schaaltje. Doe hier de lavendel bij en verwarm dit. 
  • De lavendel geeft nu veel geur af, maar maak je geen zorgen: in de gebakken cake is dit slechts een subtiele hint.
  • Giet de melk met lavendel door een zeefje en doe alle melk bij het cakebeslag. 
  • Voeg ook de rasp en sap van 1 citroen toe aan het cakebeslag.
  • Meng het cakebeslag een laatste keer door en giet dit in een ingevette cakevorm.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven van 165 graden Celsius voor 50 - 55 minuten.

Decoratie

  • De citroenschijfjes bovenop de cake is gekonfijte citroen. Snijd hiervoor de citroen in dunnen plakjes.
  • Laat het 1,5 uur zacht koken in pan met 300 ml water en 200 gram kirstalsuiker. Laat de schijfjes vervolgens op een rekje uitlekken.
  • Mens 2 eetlepels poedersuiker met een klein beetje citroensap. Voeg steeds een paar druppels toe tot het glazuur de juiste dikte heeft. 
  • Decoreer de cake met het glazuur, de mooiste schijfjes gekonfijte citroen en klein beetje lavendel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.