Vanillesaus
Deze vanillesaus heeft eieren als bindmiddel. Een saus maken met eieren als bindmiddel kan best een uitdaging zijn. Genoeg roeren, niet laten koken, geduld hebben. Maar O wat is hij lekker!! Onder het recept vind je verschillende suggesties waarbij je de vanillesaus zou kunnen serveren.
- Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg uit het stokje.
- Zet een pan met de melk op een laag vuurtje en voeg hier het vanillemerg en het stokje aan toe.
- Laat dit ongeveer 1 uurtje op laag vuur staan. Laat het mengsel niet koken. Roer het regelmatig door.
- Splits de eieren en mix de dooiers met de suiker. (Eiwit wordt niet gebruikt.)
- Haal het vanillestokje uit de melk. Als er kleine stukjes van het vanillestokje zijn losgekomen kan je de melk eventueel even door een zeef gieten.
- Zorg er voor dat de melk goed warm is.
- Voeg het eiermengel bij de melk en roer goed door. Zorg er voor de melk niet kookt, dan krijg je klontjes doordat het ei stolt.
- De saus zal langzaam dikker worden.
- Wanneer de saus afkoelt zal hij nog iets dikker worden. De saus is het lekkerst wanneer deze lauw-warm is.
Heerlijke combinaties!
Vanillesaus eet je natuurlijk altijd ergens bij! Hieronder vind je wat ideeën:
1. Appeltaart
3. Appelbollen
Reactie plaatsen
Reacties