Ruby chocolate fudge met pistache
Ruby chocolate heeft een hele mooie roze kleur, en die kleur komt niet van kleurstof. Deze kleur is gewoon afkomstig van de gebruikte cacaobonen. Ruby chocolade zit qua smaak tussen melk- en witte chocolade in, vrij zoet dus. Het heeft echter ook een zuurtje, dat je aan rode vruchten doet denken. Dit is een mooie tegenhanger van het zoet. Ik besloot deze lekkere roze chocolade te gebruiken voor een fudge, samen met pistachenoten. Met dit recept maak je ongeveer 30 stukjes fudge.
- Breek de ruby chocolade in kleine stukjes. Smelt dit au bain-marie of in de magnetron op laag vermogen. Roer het regelmatig door.
- Dop de pistachenoten, zodat je 100 gram noten zonder dopjes overhoud.
- Bekleed een vorm met bakpapier. Ik gebruikte een brownievorm van 18 x 28 cm.
- Meng de gesmolten chocolade met gecondenseerde melk en 90 gram van de pistache noten.
- Giet dit direct in de vorm. Als het te dik wordt om goed te mengen kan je het mengsel nog even bijwarmen.
- Verdeel de fudge gelijkmatig over de vorm.
- Snijd de overgebleven 10 gram pistachenoten in kleine stukjes en decoreer de fudge hiermee. Ik koos ervoor om mijn fudge ook te decoreren met kleine suikerhartjes.
Reactie plaatsen
Reacties
Gisteren deze fudge gemaakt. Super simpel, het is zo gemaakt en ook nog eens super lekker!
Wat leuk dat je de ruby fudge gemaakt hebt Marie José!