Halloween chocoladekoekjes
Deze koekjes zijn een super leuke Halloween treat. Maar ik zou ze zeker ook bakken om gewoon zelf allemaal op te eten. Ze hebben namelijk een echte intense chocoladesmaak. Zeker als je ze ook nog eens vult met chocoladebotercrème. De basis van deze koekjes is gemaakt van zandtaartdeeg. Wil je precies lezen hoe je de perfecte zandtaartkoekjes maakt? Dat kan hier. Met onderstaand recept maak je ongeveer 20 koekjes.
- Zorg er voor dat de roomboter koud is.
- Doe de roomboter, basterdsuiker, bloem, zout en cacao samen in een kom.
- Snijd met 2 messen de boter zo veel mogelijk klein. Kneed het daarna door totdat een mooi samenhangend deeg geworden is.
- Laat het deeg ongeveer 30 min rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit en steek met een kleine ronde uitsteker cirkels deeg uit. Ik gebruikte hiervoor een shotglaasje/borrelglaasje van 5 cm doorsnee.
- Leg de koekjes op een bekleedde bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven voor 20 minuten op 160 graden Celsius.
- Laat de koekjes afkoelen en vul ze met de (chocolade)botercrème.
- Je kunt de ervoor kiezen op de koekjes leuk aan te kleden, bijvoorbeeld door de botercrème te kleuren of door ze te decoreren met sprinkles of oogjes.
Reactie plaatsen
Reacties