Koffieboon koekjes
c koffiesmaak. Cacao versterkt deze smaak en geeft de koekjes de mooie donkere kleur. Met dit recept maak je ongeveer 24 koekjes.
- Snijd de koude roomboter in blokjes.
- Voeg alle ingrediënten samen in een kom.
- Snijd de boter fijn met behulp van 2 messen. Zo blijft het deeg koel.
- Wanneer de boter fijn is kneed je het deeg door. Dit kan met de hand of met de deeghaken van een mixer.
- Wanneer het deeg één geheel is geworden laat je het voor 30 minuten rusten in de koelkast.
- Na het rusten verdeel je het deeg in 20 gelijke delen. Ieder koekje weeg ongeveer 15 gram.
- Rol het deeg in rond balletjes. Maak deze iets ovaal zodat ze de vorm van een koffieboon krijgen.
- Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Snijd met een mesje een inkeping in de bovenkant van het bolletje deeg. Hierdoor krijgt het koekje de koffieboon-look!
- Bak de koekjes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.
Reactie plaatsen
Reacties
Breaking news, features, analysis and debate plus audio and video content from England, Scotland, Wales and Northern Ireland.
https://www.britishnewstoday.com/