Havermoutkoekjes met rozijnen
Deze havermoutkoekjes met rozijnen zijn zo easy! Het recept is dan ook super kort. Misschien heb je zelfs alle ingrediënten voor deze koekjes al wel in huis. Dan tover je deze koekjes dus zo op tafel! Deze versgebakken havermoutkoekjes zijn lekker knapperig van buiten en zachter van binnen. Ideaal wanneer je in weinig tijd toch is wilt bakken. Met dit recept maak je ongeveer 14 koekjes.
- Zorg dat de roomboter op kamer temperatuur is. Klop de suiker hier doorheen.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe. Klop dit tot een glad deeg.
- Kneed de havermout en de rozijnen door het deeg.
- Maak 14 bolletjes van het deeg. Probeer de rozijnen aan de binnenkant van het bolletjes te stoppen, dan verbranden ze niet snel in de oven.
- Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en duw ze plat tot ongeveer 1 cm dikte.
- Bak de koeken in een voorverwarmde over van 160 graden Celsius voor 20 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties