Kokos-limoen koekjes
Deze koekjes zijn gemaakt van een basis van zandtaartdeeg. Het is dus het lekkerste als je ze echt zandkleurig bakt, en niet te bruin. Kokos en limoen zich lichte smaken. Ze geven net een beetje een tropische hint aan dit koekje. Met onderstaand recept maak je tussen de 25 en 35 koekjes, afhankelijk van de grootte van de uitsteker die je gebruikt.
- Zorg er voor dat de roomboter koud is.
- Snijd de roomboter in blokjes en doe dit samen met de andere ingrediënten in een kom.
- Snijd de boter eerst fijn met twee messen. Hierdoor hoef je het deeg nog niet aan te raken en blijft de boter zou koud mogelijk.
- Kneed de ingrediënten daarna met de hand door tot het een mooie bal koekjesdeeg is geworden.
- Laat het deeg als het wat plakkerig is 20 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm.
- Steek koekjes uit het deeg. Je kunt ook een mesje gebruiken of kogeltjes rollen en deze plat drukken.
- Leg je koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de koekjes voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius.
- Maak je grote koeken? Dan kan het zijn dat je koeken ongeveer 25 minuten in de oven moeten. Wanneer de koekjes een zandkleur/lichtbruine kleur hebben, zijn ze goed.
Ik gebruikte de uitstekers hamer en steeksleutel om deze koekjes te maken voor vaderdag. Door andere stekers te gebruiken kan je deze simpele koekjes snel omtoveren tot een lekkere snoeperij in verschillende thema's!
Reactie plaatsen
Reacties