Oreo cake
Het is gelukt om het Oreo koekje om te toveren tot een heerlijk stukje gebak. Deze chocoladecake heeft stukjes Oreo door het beslag. Boven op de cake bevind zich romige cream cheese frosting met meer Oreo koekjes.
- Zorg dat de roomboter zacht is.
- Klop de roomboter luchtig in een ruime kom.
- Voeg de basterdsuiker, de kristalsuiker en de vanillesuiker hier aan toe.
- Meng de suiker door de boter. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
- Smelt de pure chocolade. Dit kan au bain-marie of op laag vermogen in de magnetron.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, de gesmolten chocolade, de cacao en het snufje zout toe aan de kom met cakebeslag. Mix dit door tot het beslag mooi glad is.
- Snijd of breek 200 gram van de Oreo Original in stukjes. Meng dit door het beslag.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
- Bak de cake voor 65 min in een voorverwarmde oven van 160 graden.
- Haal de cake uit de oven en check met een satéprikker of de cake gaar is.
- Laat de cake afkoelen.
- Nu kan de cream cheese frosting gemaakt worden. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Klop de roomboter luchtig.
- Voeg de roomkaas toe en klop deze kort los. Ik koos voor mon chou als roomkaas.
- Voeg ook de poedersuiker hier bij en meng dit tot een gladde frosting.
- Verdeel de cream cheese frosting over de afgekoelde cake en decoreer deze met de overgebleven Oreo Original en Oreo crunchies.
Reactie plaatsen
Reacties