Carrot cake met oranje frosting
Deze carrot cake is lekker basic en heerlijk smeuïg. De taart is rijkelijk gevuld met wortelen. Bij wortelen denk je natuurlijk al aan oranje, maar met een oranje forsting is deze carrot cake helemaal een oranje feest. Uit deze taart snijd je ongeveer 10 puntjes.
- Maak de wortelen schoon en rasp ze.
- Doe de suiker en de eieren in ruime kom. Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige massa.
- Smelt de roomboter.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en het zout.
- Voeg dit samen met de roomboter toe aan de luchtige eieren.
- Schep de geraspte wortelen door het beslag.
- Vet de bakvorm in, bekleed eventueel de bodem met bakpapier. Ik gebruikte een rond taartvorm van 20 cm doorsnede.
- Giet het beslag in de vorm en bak de taart voor 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.
- Prik eventueel met een satéprikker in de taart om de gaarheid te testen.
- Laat de taart afkoelen.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Klop de roomboter luchtig.
- Voeg de roomkaas toe.
- Roer daarna ook de poedersuiker en de kleurstof door de frosting heen.
- Als de taart afgekoeld is kan de bovenkant van de carrot cake met frosting worden gedecoreerd.
Reactie plaatsen
Reacties