Bramen-bosbessen cake
Deze bramen-bosbessen cake, is een simpele cake om te bakken. De vruchten geven de cake, naast de goudbruine kleur van de cake, een mooie diep paarse kleur. De zachte cake smaakt ook super lekker met een kloddertje romige slagroom. Met onderstaand recept maak je ongeveer 15 porties.
- Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De vruchten kunnen eventueel wel bevroren toegevoegd worden.
- Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit goed door.
- Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door.
- Meng de helft van de bramen en de helft van de bosbessen door het beslag.
- Doe het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier. Ik gebruikte een brownievorm van 18 bij 28 cm.
- Verdeel de andere helft van het fruit over de cake en duw ze voor de helft in het beslag.
- Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius voor ongeveer 45 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties