Banketbakkersroom
Banketbakkersroom wordt ook wel gele room genoemd. Het is erg veelzijdig. Voor deze banketbakkersroom gebruik ik het recept van Cees Holtkamp. Voor wat extra hulp raad ik je dan ook aan om zijn video over banketbakkersroom op YouTube op te zoeken. Ingewikkeld is het echter niet. Met banketbakkersroom vul je een puddingbroodje of een tompoes, of je maakt er de lekkerste botercrème van. Met dit recept maak je ongeveer 700 gram banketbakkersroom.
- Doe 425 ml melk in een (steel)pannetje samen met 50 gram suiker en zet dit op.
- Snijd het halve vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan de melk.
- Doe de overgebleven 50 gram suiker samen met de custardpoeder in een kom.
- Voeg de eidooiers en 50 ml melk bij de suiker en de custardpoeder en roer dit goed door.
- Laat de melk koken.
- Giet een beetje warme melk in de kom met eieren en custardpoeder.
- Meng dit. Giet het vervolgens terug bij de overige melk.
- Roer de banketbakkersroom goed door. Zet de pan terug op laag vuur.
- Blijf goed doorroeren. Je zult merken dat de banketbakkersroom dik wordt.
- Haal de pan van het vuur wanneer de room een dikte heeft tussen vla en pudding in.
- Wil je de banketbakkersroom als vulling gebruiken, koel deze dan af. Maak je er botercrème van, gebruik dan warme room.
Reactie plaatsen
Reacties