Rösti
Rösti is een Zwitsers aardappelgerecht. De meeste recepten voor rösti die ik heb gevonden, kiezen er voor om een ei toe te voegen. De originele Zwitserse rösti wordt echter gemaakt zonder ei. Het zetmeel uit de aardappelen bindt namelijk genoeg om er een mooie samenhangende plak rösti van te maken. Dit doe ik in dit recept dus ook. Simpel maar heerlijk! Deze rösti is voldoende als bijgerecht voor 4 personen.
- Schil de aardappelen en was ze schoon.
- Rasp de aardappelen. Ik deed dit met de keukenmachine, maar dit kan ook prima met de hand.
- Doe de geraspte aardappelen in een schone theedoek en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.
- Rasp ook de ui en voeg deze bij de aardappelen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Warm een koekenpan op en doe er boter in.
- Doe de geraspte aardappelen en de ui in de koekenpan.
- Zet het vuur middel-laag en dek de pan af met een deksel.
- Laat de rösti ongeveer 10 minuten bakken. Check de onderkant van je rösti af en toe voorzichtig, en pas indien nodig de hoogte van het vuur aan.
- Als de 10 minuten voorbij zijn druk je de geraspte aardappel boven in de pan nog even goed aan. Zo gaat de aardappel goed aan elkaar plakken.
- Als de onderkant van de rösti mooi bruin gebakken is kan je hem omdraaien. Doe dit door de rösti voorzichtig om te keren op een bord of deksel.
- Voeg indien nodig nog wat boter toe. Leg de ongebakken kant nu in de pan en laat ook deze kant weer ongeveer 10 minuten bakken met de deksel op de pan.
- Als je rösti klaar is snijd je deze in punten. En dan kan je er van genieten!
Reactie plaatsen
Reacties