Dulce de leche
Dulce de leche is een karamelsaus afkomstig uit Latijns-Amerika. Misschien kan je je nog wel herinneren dat koningin Maxima haar favoriete koekjesrecept met ons deelde. Deze Argentijnse Alfajores zijn ook gevuld met dulce de leche. Zelf kan je gemakkelijk dulce de leche maken. Het is namelijk gekarameliseerde condenseerde melk.
- Gecondenseerde melk koop je gewoon in de supermarkt. Dit zit in een blikje en staat vaak bij de kokosmelk, de koffiemelk of de suiker.
- Doe één of meerdere blikjes gecondenseerde melk in een ruime pan.
- Zorg dat de blikjes helemaal onder water staan.
- Breng het water aan de kook en laat het 3 uur zachtjes doorkoken.
- Zorg ervoor de blikjes steeds onder water blijven staan. Houd de deksel dus op de pan zodat er maar weinig water verdampt.
- Giet na 3 uur het water af en laat de blikjes afkoelen voor je ze gebruikt.