Krokante kipstukjes met dip
Wie kan wordt er nou niet blij van een lekker stukje kip? Voor deze zelfgemaakte krokante kipstukjes gebruiken we kipfilet. Je zou ook kippendijfilet kunnen gebruiken. Kipfilet en kippendijfilet geven de kipstukjes een mooie structuur. Persoonlijk mis ik die vleesachtige structuur altijd een beetje bij kipnuggets. Daarom maak ik deze knapperige kipstukjes liever. Met onderstaand recept maak je ongeveer 15 stukjes krokante kip, en natuurlijk een heerlijke bijpassende dip!
- Snijd de kipfilets in stukjes. Ik maakte dunne stukjes van ongeveer 4 cm lang.
- Droog de stukjes kip af met een stukje keukenpapier.
- Maak de schaaltjes klaar om de kip te paneren. In het eerste schaaltje kluts je het ei.
- In het tweede schaaltje meng je de bloem met zout, peper en chilipoeder.
- In het derde schaaltje komt het brood. Maak het brood klein in de keukenmachine of het molentje van de staafmixer.
- Haal de stukjes kip één voor één door de bloem, het ei en de broodkruimels.
- Verwarm een pan op hoog vuur. Doe het vet hier in.
- Als de pan goed warm is leg je de kipstukjes er in.
- Het kan zijn dat het nodig is om het vuur iets lager te zetten als je de kip eenmaal aan het bakken bent.
- Bak de kip mooi bruin. Als je twijfelt of je stukjes gaar zijn, check het dan even.
Saus
- Doe de mayonaise en de yoghurt in een schaaltje.
- Voeg de kipkruiden, de citroensap en de chilipoeder toe. Roer alles tot één mooie saus.
- Dip de krokante kip in de saus en geniet! :)
Reactie plaatsen
Reacties