Valentijnskwarktaartje

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Voor Valentijnsdag (of een andere bijzondere gelegenheid) kan je dit schattige kleine kwarktaartje maken. Hij heeft een bodem van zachte cake, een frisse kwarkvulling met witte chocolade en frambozen, en bovenop een prachtige mirror glaze. Ik gebruikte een Silikomart Siliconen Bakvorm in hart origami vorm om deze taart in te maken. Dat geeft een mooie 3d vorm. Maar je kunt deze taart ook moeiteloos in een kleine springvorm maken. 

Cake

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. 
  • Doe de roomboter in een kom en klop de suiker hierdoor. 
  • Voeg het ei toe en klop het deeg luchtig.
  • Spatel rustig het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor. 
  • Vet een springvorm in en doe het cakebeslag in de vorm.
  • Bak de cakebodem voor 20 minuten om 170 graden Celcius. 
  • Laat de cake na het bakken afkoelen.

 

Kwarkvulling

  • Week de gelatine in koud water. Het is praktisch om nu ook alvast de gelatine van de mirror glaze te weken in dit zelfde schaaltje. Meer leren over gelatine? Klik hier
  • Smelt de witte chocolade langzaam in de magnetron of au bain-marie.
  • Laat de frambozenjam met 1 el water erbij kort koken. Los hier vervolgens de gelatine in op. Roer goed door.
  • Klop de slagroom samen met de suiker stijf. 
  • Voeg de kwark toe en klop dit kort door. 
  • Voeg ook de gesmolten witte chocolade toe, en klop dit direct door de kwarkvulling. 
  • Mix vervolgens de jam met gelatine erdoor. 
  • Roer voorzichtig de verse frambozen door de kwarkvulling.
  • Giet kwarkvulling in de vorm. Gebruik je een springvorm giet het dan op de cake. Gebruik je een siliconen bakvorm giet dat eerst de kwarkvulling in de siliconen- vorm, snijdt de bijpassende bodem uit de cake en duw de cakebodem in de silicone vorm met kwarkvulling.
  • Zet de taart nu voor minimaal 2 uur in de vriezer. 

 

Mirror glaze

  • Verwarm het water, de suiker en de glucosestroop tot boven de 100 graden Celcius.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de gecondenseerde melk en uitgeknepen gelatine toe.
  • Voeg als laatste de kleurstof  en de chocolade in kleine blokjes toe en roer goed door tot de chocolade gesmolten.
  • Het toevoegen van de chocolade zorgt er al voor dat de mirror glaze daalt in temperatuur. Laat de mirror glaze verder afkoelen tot kamertemperatuur. Het is dan dikker en loopt in een breed lint van een garde af. 

 

Taart afmaken

  • Haal de taart uit de vriezer en haal deze uit zijn vorm. 
  • Zet de taart op een rooster met een bakplaat eronder om de overtollige mirror glaze op te vangen.
  • Schenk de mirror glaze over de koude taart. Strijk (indien nodig) 1 keer vlot wat mirror glaze van de taart af, als deze laag erg dik lijkt. 
  • Versier de taart naar je eigen invulling, bijvoorbeeld met overgebleven frambozen. 
  • Zet de taart nog minimaal 1 uur in de koelkast om de mirror glaze te laten opstijven.