Boterkoek met appel
Dit is een heerlijk boterkoek recept dat echt iedereen kan maken! De appel zorgt er voor dat de boterkoek extra frisse smaakt, het geeft smerigheid en de appel geeft extra structuur aan deze zachte koek. Veel bakplezier.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
- Mix de suiker door de roomboter, in een ruime kom.
- Voeg de bloem, 1 ei en het zout en de kaneel toe en mix deze er ook door.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes.
- Spatel de kleine blokjes appel rustig door het beslag.
- Vet een bakvorm in, en bekleed eventueel de bodem met bakpapier.
- Doe het boterkoek beslag in de bakvorm.
- Kluts 1 ei. Bestrijk het beslag met een laagje van het geklutste ei.
- Maak met een vork of een mesje een ruitpatroon op de bovenkant van de boterkoek. Gebruik eventueel een liniaal om de lijnen mooi strak te krijgen.
- Bak de boterkoek op 175 graden Celsius voor 35 minuten.