Cakejes voor Pasen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze cakejes passen perfect bij een lekkere Paasbrunch, of serveer ze bij de koffie. Dit keer heb ik er geen specifiek cakejes recept bij gedaan. Bepaal dus zelf wat voor cakeje je kiest, om te decoreren met dit Paasdesign. Hieronder lees je precies hoe je de botercrème maakt en hoe je de cakejes decoreert. 

  • Bak 12 cakejes naar keuze. Je kunt ze ook kopen, maar zelf bakken is natuurlijk veel leuker.
  • Het gras van deze cakejes is gemaakt van botercrème. Hieronder lees je hoe je dit maakt. Wil je alle ins en outs weten over botercrème? Lees hier dan het uitgebreide recept.
  • Doe 200 ml melk en 100 gram suiker samen in een pannetje en breng aan de kook.
  • Doe het custardpoeder, de eidooier en 50 ml melk in een kommetje en roer door.
  • Als de melk kookt giet een beetje warme melk in de kom met eieren en custardpoeder. Meng dit. Giet het vervolgens terug bij de overige melk in de pan.
  • Blijf goed doorroeren en verwarmen. Je zult merken dat de banketbakkersroom dik wordt.
  • Voeg 130 gram suiker toe aan de warme banketbakkersroom.
  • Koel de banketbakkersroom af. 
  • Wanneer de banketbakkersroom op kamertemperatuur is , kan je de boter er doorheen mixen. Zorg dat de boter helemaal zacht is. 
  • Mix de botercrème goed door. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger het wordt. 
  • Voeg de groene kleurstof beetje bij beetje toe tot de botercrème de gewenste kleur heeft.
  • Zorg dat de cakejes afgekoeld zijn. 
  • Vul een spuitzak met de groen botercrème en gebruik een spuitmondje kleine gaatjes voor het gras effect.
  • Decoreer de cakejes met gras en paaseitjes! En genieten maar!

Ingrediënten

12 cakejes, zoals citroencakejes, custardcakejes vanillecakejes of chocoladecakejes

 

230 gram suiker

250 ml volle melk

23 gram custardpoeder (of maïzena)

1 eidooier

200 gram roomboter

Voedingskleurstof groen

Paaseitjes, bijvoorbeeld eitjes met een suikerlaagje