Nieuwjaarstaart

Deze taart is prefect voor oud & nieuw. Deze taart ziet er niet alleen spectaculair uit, hij heeft ook een heerlijke Champagne - witte chocolade vulling. Als je geen Champagne wilt gebruiken kan je ook gaan voor een andere vulling

Biscuitbodem

  • Doe de suiker en de eieren in een ruime kom. Klop dit au bain-marie luchtig. Hier lees je meer over het luchtig kloppen van eieren en het bakken van een biscuit.
  • Schep het zelfrijzend bakmeel, de maïzena en het zout door het ei. 
  • Bak de biscuit in een ingevette vorm, in een voorverwarmde oven van 150 graden voor 45 minuten.

Champagne witte chocolade crème

  • Laat de champagne inkoken tot deze ongeveer in volume gehalveerd is. 
  • Klop ondertussen de slagroom op. 
  • Smelt de witte chocolade, en klop deze door de slagroom. Zet weg in de koelkast.
  • Splits de 3 eieren. Houd de 3 eiwitten achter de hand voor de botercrème.
  • Meng de suiker, het ei, de 3 eigelen en de maïzena in een kommetje. Voeg eventueel een extra scheutje champagne toe om de maïzena en suiker goed op te laten lossen.
  • Doe het mengsel met maïzena bij de champagne in het pannetje. Roer dit goed door. Blijf het nog even verhitten, dan zal het mengsel binden. 
  • Laat de champagne custard afkoelen. Meng vervolgens met de slagroom. 

Swiss merengue botercrème

  • Doe de eiwitten en de suiker in een kom. Verhit dit au bain-marie
  • Haal de kom van het vuur en klop het eiwit luchtig en stijf. 
  • Meng kleine blokjes boter op kamertemperatuur door het eiwit. Voeg de roomboter beetje bij beetje toe. 
  • Klop het eiwit zo lang op tot het een goede consistentie heeft. 

Opbouwen

  • Snijd de afgekoelde biscuitbodem in 3 plakken. 
  • Deel de Champagne crème in 2 delen. Vul de taart hiermee. 
  • Deel de Swiss merengue botercrème in 2 delen. Voeg aan deel 1 de cacao toe en zwarte kleurstof. Smeer hier de taart mee af. 
  • Gebruik de overige botercrème om met andere kleurtjes het vuurwerk op de taart te maken.