Nieuwjaarstaart
Deze taart is prefect voor oud & nieuw. Deze taart ziet er niet alleen spectaculair uit, hij heeft ook een heerlijke Champagne - witte chocolade vulling. Als je geen Champagne wilt gebruiken kan je ook gaan voor een andere vulling.
Biscuitbodem
- Doe de suiker en de eieren in een ruime kom. Klop dit au bain-marie luchtig. Hier lees je meer over het luchtig kloppen van eieren en het bakken van een biscuit.
- Schep het zelfrijzend bakmeel, de maïzena en het zout door het ei.
- Bak de biscuit in een ingevette vorm, in een voorverwarmde oven van 150 graden voor 45 minuten.
Champagne witte chocolade crème
- Laat de champagne inkoken tot deze ongeveer in volume gehalveerd is.
- Klop ondertussen de slagroom op.
- Smelt de witte chocolade, en klop deze door de slagroom. Zet weg in de koelkast.
- Splits de 3 eieren. Houd de 3 eiwitten achter de hand voor de botercrème.
- Meng de suiker, het ei, de 3 eigelen en de maïzena in een kommetje. Voeg eventueel een extra scheutje champagne toe om de maïzena en suiker goed op te laten lossen.
- Doe het mengsel met maïzena bij de champagne in het pannetje. Roer dit goed door. Blijf het nog even verhitten, dan zal het mengsel binden.
- Laat de champagne custard afkoelen. Meng vervolgens met de slagroom.
Swiss merengue botercrème
- Doe de eiwitten en de suiker in een kom. Verhit dit au bain-marie.
- Haal de kom van het vuur en klop het eiwit luchtig en stijf.
- Meng kleine blokjes boter op kamertemperatuur door het eiwit. Voeg de roomboter beetje bij beetje toe.
- Klop het eiwit zo lang op tot het een goede consistentie heeft.
Opbouwen
- Snijd de afgekoelde biscuitbodem in 3 plakken.
- Deel de Champagne crème in 2 delen. Vul de taart hiermee.
- Deel de Swiss merengue botercrème in 2 delen. Voeg aan deel 1 de cacao toe en zwarte kleurstof. Smeer hier de taart mee af.
- Gebruik de overige botercrème om met andere kleurtjes het vuurwerk op de taart te maken.