Zachte witte bolletjes
Dit recept is om kleine witte bolletjes te maken. Ze zijn super zacht en ik vind ze super schattig. Ze passen perfect op een lunch of high tea. Je zou ze bijvoorbeeld prima kunnen beleggen met een mini hamburgertje of een stukje gerookte zalm. Met onderstaand recept maak je 10 kleine witte bolletjes.
- Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
- Verwarm de melk tot deze handwarm is. Voeg hier de suiker en de gist bij.
- Zet dit even weg. De gist kan nu actief worden.
- Doe de bloem in een grote kom. Doe het zout en de zachte roomboter hierbij.
- Voeg ook de melk met gist en suiker toe.
- Zorg dat het een geheel wordt.
- Kneed het geheel nog ongeveer 10 minuten goed door. Hierdoor wordt het deeg elastisch.
- Laat het deeg voor ongeveer 45 min rijzen.
- Verdeel het deeg in ongeveer 10 bolletjes. Weeg de bolletjes deeg zodat ze allemaal even groot worden.
- Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat deze nog eens ongeveer 45 min rijzen.
- Klop het ei los.
- Bestrijk de bolletjes met een dun laagje van het ei.
- Bak de bolletjes voor ongeveer 12 minuten op 220 graden Celsius.
Reactie plaatsen
Reacties