Appelbollen
Een echte klassieker: appelbollen. De geur van kaneel, de knapperige kost, de zoete amandelspijs en de zachte, nog warme appel. Wat een genot! Met het onderstaande recept maak je 4 appelbollen.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Laat de appel heel, dus verwijder het klokhuis bijvoorbeeld met een appelboor. Ik gebruikte Elstar appels.
- Bestrijk de appels met citroensap om bruin worden te voorkomen.
- Maak de amandelspijs los met een vork en prak er een half losgeklopt ei door heen.
- Was de rozijnen en meng deze met de amandelspijs.
- Vul de appels met de amandelspijsvulling.
- Rol de plakjes bladerdeeg iets groter, met een deegroller.
- Bekleed de appels met het bladerdeeg. Vouw de punten van het bladerdeeg naar de onderkant van de appel.
- Bestrijk de appel met de tweede half van het ei.
- Mix de kaneel en de suiker op een plat bord. rol de appels hier door heen om ze een mooie laag van de kaneelsuiker te geven.
- Bak de appelbollen in een voorverwarmde oven, voor 30 minuten op 180 graden Celsius.
Reactie plaatsen
Reacties