Sneeuwpop macarons
Wat een schattige sneeuwpopjes, vind je niet? Deze macarons hebben een heerlijke kokossmaak. De geraspte kokos op de macarons geeft ze het echte sneeuwpop uiterlijk. Het zijn dus macarons met de tropische smaken van amandelen en kokos, maar met een winters uiterlijk! Met onderstaand recept maak je ongeveer 12 macarons.
- Doe het amandelmeel en de poedersuiker in het molentje van de staafmixer of de keukenmachine. Maal het zo fijn mogelijk. Hoe fijner dit mengsel is, hoe beter!
- Splits de eieren.
- Klop het eiwit op met de mixer en voeg gedurende het kloppen steeds een beetje van de suiker toe.
- Zorg er voor dat het eiwitschuim goed stijf is. Als je de haken van de mixer omhoog haalt, ontstaat er een mooie piek waarvan alleen het topje ombuigt. De rest van de piek blijft recht overeind staan.
- Voeg de broyage toe, dit is je mengsel van amandelmeel en poedersuiker. Meng dit met een spatel rustig door het eiwit heen. Ga net zo lang door tot alles goed vermengd is.
- Bekijk hoe de consistentie van je mengsel is wanneer je klaar bent met mengen. Is dit een dikke vloeibare massa, dan is het goed. Is het een grote bal, roer het dan nog even door tot het een vloeibare spuitbare massa is.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Teken met een potlood cirkels van ongeveer 3 cm doorsnede op een vel bakpapier. Dit helpt je om de macarons ongeveer even groot te maken.
- Spuit ongeveer 26 ronde doppen op het bakpapier. Ik spoot de macarons iets kleiner dan de cirkels, ze lopen nog een klein beetje uit.
- Tik de bakplaat een paar keer stevig op het aanrechtblad. Hierdoor kunnen grote luchtbellen ontsnappen en kan het oppervlak van de macarons mooi glad worden.
- Verdeel een klein beetje kokos over de macarons.
- Laat de bakplaat met bakpapier ongeveer 1 uur staan, om ze te laten drogen.
- De macarons zijn voldoende gedroogd wanneer je het oppervlak kan aanraken zonder dat het aan je vinger blijft plakken. Is de lucht vochtig, dan zal dit misschien langer duren dan 1 uur. Is de lucht droog, dan kunnen jouw macarons misschien met 30 minuten al in de oven
- Bak de macarons vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden Celsius.
- Laat de macarons op de bakplaat afkoelen.
- Ik koos ervoor om de macarons te vullen met een kokoscrème, bestaande uit een mengsel van gesmolten boter en/of kokosvet, poedersuiker en geraspte kokos.
- Smelt boter/kokosvet en meng de poedersuiker en de kokos hier doorheen. Laat de vulling iets steviger worden in de koelkast en vul je macarons.
- Je kunt op allerlei verschillende manier het sneeuwpopgezichtje op de macarons maken. Ik gebruikte een stift met zwarte eetbare inkt en een stukje oranje gekleurd marsepein.
Reactie plaatsen
Reacties