Citroen cakejes met glazuur

Rating: 0 sterren
0 stemmen

De geur van citroen is heerlijk. Het geeft gebak vaak een frisse en zuurdere smaak. Maar doordat deze cakejes glazuur boven op hebben is het niet alleen zuur, maar ook heerlijk zoet. Een gouden combinatie! Met dit simpele recept maak je 12 cakejes! 

  • Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is 
  • Voeg het zout en de suiker toe aan de roomboter en meng dit goed door elkaar. 
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei dus pas toe wanneer het vorige is opgenomen.
  • Voeg het sap van 3/4 citroen toe, samen met het zelfrijzend bakmeel. 
  • Zet 12 papieren vormpjes in een cupcake tray.
  • Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. 
  • Bak de cupcakes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
  • Laat de cupcakes afkoelen na het bakken. Maak ondertussen het glazuur. 
  • Meng de poedersuiker met de sap van 1/4 citroen. Is het glazuur te dik? Voeg dan nog wat kraanwater toe. Is het glazuur te slap? Voeg dan wat extra poedersuiker toe. Zo bereik je precies de goede dikte. 
  • Verdeel het glazuur over de afgekoelde citroen cakejes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.