Koffiebroodjes met abrikozen
Dit broodje, dat eigenlijk meer een gebakje is, is heel lekker zacht omdat het gemaakt is van brooddeeg. Misschien ken je het klassieke koffiebroodje wel, deze is dan gevuld met rozijnen. Dit koffiebroodje is gevuld met abrikozen en heeft een heerlijk zoet glazuur. Ook lekker bij de thee ;)
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
- Maak de melk handwarm. Meng de suiker en de gist met de melk.
- Doe de bloem in een ruime kom en doe het zout hierbij. Meng het zout kort door de bloem.
- Voeg het ei, de boter en de melk bij de bloem.
- Meng dit tot een mooie bol elastisch deeg.
- Laat het deeg voor ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Ondertussen maken we de vulling, deze bestaat uit rozijnen en een kaneel banketbakkersroom. Maak je voor het eerst banketbakkersroom? Lees hier alle tips en tricks.
- Verwarm de suiker en 225 ml melk in een pannetje. Voeg de kaneel hier bij.
- Roer in een apart schaaltje 25 ml melk, 1 eidooier en het custardpoeder door elkaar.
- Giet een klein beetje warme melk in het schaaltje. Roer dit door, en doe het terug bij de andere melk in de pan.
- Blijf doorroeren en verwarmen tot het geheel vla dikte heeft.
- Laat de kaneel banketbakkersroom staan.
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Na het rijzen rol je het deeg uit tot een lap van 45 x 30 cm.
- Verdeel de banketbakkersroom hierover, en vervolgens de stukje abrikoos.
- Rol het deeg op tot één grote rol, begin aan de lange kant te rollen.
- Snijd hieruit ongeveer 10 of 11 broodjes van ongeveer 3 cm dik.
- Leg deze broodjes op een bakplaat met bakpapier.
- Leg de broodjes op geruime afstand van elkaar, ze gaan nog rijzen in de oven.
- Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 20 minuten.
- Maak een heerlijk glazuur door 3 el poedersuiker te mengen met een beetje melk. Je kunt de dikte van de het glazuur zelf aanpassen door meer poedersuiker of meer melk toe te voegen.
- Laat de broodjes een beetje afkoelen en verdeel het glazuur er over.
Ingrediënten
Deeg
350 gram bloem
7 gram instant gist
150 ml halfvolle melk
75 gram boter
40 gram suiker
1 ei
snufje zout
Vulling
75 gram suiker
250 ml volle melk
20 gram custardpoeder (of maïzena)
1 ei (alleen de dooier)
1 tl kaneel
150 gram gedoogde abrikozen
Glazuur
3 el poedersuiker
klein scheutje melk
Reactie plaatsen
Reacties