Gevuld hart
Houd je van kano's, rondo's of gevulde koeken? Dan zal de smaak van dit Gevuld hart je zeker ook bevallen! Brosse koek gevuld met heerlijke amandelspijs. Ook is dit een super leuke verassing voor je geliefde: een eigen gebakken Gevuld hart! Snel aan de slag dus!
- Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker en het zout in een kom.
- Snijd de koude boter in blokjes. Voeg deze toe aan de kom.
- Snijd met twee messen de blokjes boter zo klein mogelijk.
- Start daarna met het kneden van het deeg. Zorg er voor dat het deeg 1 mooie bal wordt.
- Leg het deeg te rusten in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.
- Maak de amandelspijs los met een vork.
- Voeg het ei toe en en prak dit door de amandelspijs. Let op: als je je eigen amandelspijs gemaakt hebt, dan heb je al ei toegevoegd. Doe dit dan niet nog eens.
- Haal het deeg uit de koelkast en kneed het kort door.
- Deel het deeg door midden maak hier 2 plakken van.
- Vet je vorm in bekleed eventueel de bodem met bakpapier. Ik gebruikte een silicone bakvorm in de vorm van een hart. Deze vorm is ..x.. cm. Je kunt natuurlijk ook een andere bakvorm gebruiken.
- Beleg de bakvorm met een eerste laag deeg. Bekleed ook de rand.
- Verdeel vervolgens de amandelspijs over dit deeg.
- Leg hier de tweede laag deeg bovenop. Maak de bovenlaag aan de rand vast.
- Bestrijk het hart met ei.
- Decoreer het gevulde hart. Dit kan bijvoorbeeld met geschaafde amandelen of garneeramandelen.
- Bak het speculaas op 180 graden Celsius, in een voorverwarmde oven, voor 35 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties