Banketstaaf met amandelspijs
Banketstaaf, amandelstaaf, banketletter, boterletter, roomboter kerstkrans. Al deze lekkernijen hebben een basis van amandelspijs omwikkeld door bladerdeeg. In dit recept beschrijf ik hoe je dit kunt maken. Het leuke is dat je hier zo veel of zo weinig tijd in kunt steken als je maar wilt. Maak je het bladerdeeg en de amandelspijs zelf? Dat kan. Of je koopt beide in de winkel en je maakt alsnog je eigen versgebakken banketstaaf!
- Rasp de schil van een halve citroen en meng dit door de amandelspijs.
- Vorm de amandelspijs in een lange staaf van ongeveer 30 cm lang. Voeg eventueel een klein beetje ei toe om het spijs zachter te maken. Zorg dat je de staaf amandelspijs nog wel kunt oppakken.
- Zorg dat je een bladerdeeg ongeveer een afmeting heeft van 34 x 12 cm. Als je losse plakjes gebruikt, zorg dan dat je deze goed aan elkaar vast maakt. Dit gaat het beste met een klein beetje water.
- Leg de staaf amandelspijs op het bladerdeeg. Rol hem in en vouw de zijkanten dicht.
- Leg de banketstaaf op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad van het bladerdeeg naar beneden.
- Bestrijk de banketstaaf met een beetje geklutst ei, voor een mooie korst.
- Bak hem mooi bruin in 30 minuten op 200 graden Celsius.
Reactie plaatsen
Reacties