Rood-wit-blauw vruchtentoetjes
In dit toetje zitten verschillende bosvruchten in de rode en blauwe kleur. Het wit wordt vertegenwoordigd door hangop, die ik voor dit recept nog net iets rijker en zoeter heb gemaakt. Hangop vraagt om een voorbereiding, en kost dus wat tijd, moeilijk is het echter niet. Voor de vruchten kan je vers fruit gebruiken, maar diepvriesfruit werkt ook prima. Met onderstaand recept maak je 4 toetjes.
Voorbereiding hangop
- Zet een zeef op een bak. Leg een theedoek in de zeef.
- Giet de yoghurt in de theedoek.
- Het vocht uit de yoghurt zal door de theedoek en de zeef in de bak lekken. Hierdoor wordt de yoghurt steviger en in verhouding vetter.
- Laat de yoghurt zo'n 10 uur staan. Maak het bijvoorbeeld in de ochtend, dan kan je het 's avonds gebruiken.
Vruchten koken en opbouwen
- Meng de blauwe bessen en de bramen in een pan en zet op middelhoog vuur.
- Je ziet dat er vocht uit de vruchten komt. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten doorkoken en roer het regelmatig door.
- Voeg 1 el suiker en 3 el geleisuiker toe en roer goed door.
- Ik vind het lekker om nog stukjes fruit terug te vinden. Heb je liever een gladde massa? Kook het fruit nog 5 minuten langer en haal het door een zeef.
- Verdeel het fruit over 4 glaasjes, zorg er voor dat dit ongeveer 1/3 van het glaasje vult.
- Laat het fruit in de glaasjes afkoelen.
- Meng de slagroom met de suiker en de vanillesuiker en klop dit op.
- Meng de slagroom met de hangop.
- Bedek het blauwe fruit met een even dikke laag hangop.
- Meng de frambozen en de aardbeien in een pan en breng aan de kook.
- Laat het ongeveer 10 minuten doorkoken. En roer het regelmatig door.
- Voeg de geleisuiker toe en roer goed door.
- Verdeel het rode fruit over de hangop.
Reactie plaatsen
Reacties