Banoffee gebakjes
Banoffee is de geweldige smaakcombinatie van banaan en toffee. De toffee is in dit recept dulce de leche. Dulce de leche betekende 'zoete melk'. Het is namelijk gekarameliseerde gecondenseerde melk. Dulce de leche maak je simpel zelf. Heb je geen blikje dulce de leche in je voorraad staan? Maak deze dan eerst voor je aan de banoffee gebakjes begint. Met dit recept maak je 8 gebakjes.
- Snijd de koude roomboter in blokjes. Doe de bloem, de witte basterdsuiker, het zout en de koude roomboterblokjes in een kom.
- Snijd met twee messen de blokjes roomboter heel fijn. Maak daarna een kruimeldeeg door de kleine stukjes roomboter met je vingers fijn te wrijven.
- Voeg het citroensap toe aan het kruimeldeeg en kneed dit tot een mooie bal.
- Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verdeel een klein beetje bloem over je werkbank en rol het deeg uit.
- Zet 8 tartelette ringen op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bedek de bodem en rand van de ring met deeg.
- Leg een klein stukje bakpapier in de bakjes en vul deze met blindbakvulling.
- Bak de bakjes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius.
- Laat de bakjes afkoelen.
- Verdeel de inhoud van het blikje dulce de leche over de 8 bakjes.
- Klop de slagroom op, samen met de suiker en de klopfix.
- Snijd de banaan in plakjes. Verdeel de plakjes banaan over de dulce de leche. Houd de 8 mooiste plakjes over ter decoratie.
- Spuit de slagroom over de banaan en decoreer daarna ieder gebakje met 1 plakje banaan.
Reactie plaatsen
Reacties