Yoghurt bramenijs
Roomijs is heerlijk als toetje of met warm weer. Als het erg warm weer is, heb ik niet altijd zin om te bakken. Maar dat is juist een perfect moment om zelf roomijs te maken, en op te eten ;) Dit super simpele yoghurt bramenijs is lekker fris van smaak. Met dit recept maak je meer dan een liter heerlijk ijs!
- Doe de gecondenseerde melk en en de slagroom in een ruime kom. Klop dit luchtig met een mixer.
- Roer de yoghurt hier kort doorheen
- Zoek een vorm uit waarin je het ijs wilt bevriezen. Ik koos voor een grote cakevorm.
- Giet de helft van het ijsmengsel hier in.
- Verdeel daarna de helft van de bramensap hierover en marmer dit door het ijs. (Bramensap kan je zelf maken door bramen te koken en daarna de pitjes en vliesjes eruit te zeven.)
- Giet het tweede deel ijsmengsel erbij en verdeel opnieuw de bramensap hierover.
- Laat het ijs 1 nacht opstijven in de vriezer.
Reactie plaatsen
Reacties