Paasei koekjes met icing
Wil jij deze Pasen koekjes uitdelen (of zelf opeten)? In deze paasei koekjes met royal icing kan je al creativiteit kwijt. Ik koos ervoor om vooral pastel kleuren te gebruiken, die vind ik erg bij Pasen passen. Ik ben fan van de voedingskleurstoffen van ProGel, die werken prefect. Je kunt ook een stift met eetbare inkt gebruiken, op hard geworden icing. Onder het recept vind je foto's van verschillende ideeën voor je koekjes. Met dit recept maak je ongeveer 16 Paasei koekjes.
- Zorg er voor dat de boter koud is. Snijd de boter in blokjes.
- Doe alle ingrediënten voor de koekjes samen in een kom.
- De bedoeling is dat het deeg zo min mogelijk warm wordt. Begin daarom door de boter met twee messen fijn te snijden.
- Als de boter fijn gesneden is kneed je het deeg met je handen of met de mixer.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ongeveer een 0,5 cm dikte.
- Steek met een uitsteker eivormige koekjes uit, of gebruikt een zelfgetekend of uitgeprint sjabloon.
- Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak ze in een voorverwarmde oven, voor 12 minuten op 180 graden Celsius.
- Laat de koekjes afkoelen voor je ze decoreert met glazuur.
- Splits het ei, het eigeel gebruiken we niet.
- Doe het eiwit samen met het water en de poedersuiker in een kom.
- Meng dit tot één geheel.
- Test de dikte van de icing. Druipt deze van het koekje af, dan is het te dun, voeg meer poedersuiker toe. Wordt de oppervlakte van het koekje niet egaal en glad, dat is de icing te dik, voeg een druppeltje water toe.
- Verdeel de icing over meerder bakjes en voeg de kleurstof toe.
- Versier de koekjes naar eigen inzicht. Handig hulpmiddel hiervoor kunnen zijn: een spuitzak, satéprikker, stiften met eetbare inkt.
Reactie plaatsen
Reacties