Zelfrijzend bakmeel maken

Verschillende recepten maken gebruik van zelfrijzend bakmeel. Zelfrijzend bakmeel kan gebak (of ander gerecht) helpen rijzen. Dit zonder dat je andere producten nodig hebt die het rijzen bevorderen, zoals gist of eieren. Zelfrijzend bakmeel bevat namelijk bakpoeder, en dit zorgt er voor dat het rijst. 

Het je geen zelfrijzend bakmeel in huis of is het in de winkel niet meer te krijgen? Je kunt het ook zelf maken.


Het is super simpel om zelf zelfrijzend bakmeel te maken. Alles wat je nodig hebt is bloem en bakpoeder. Simpele tarwebloem is perfect, ook patentbloem zal prima gaan. De bloem meng je met het bakpoeder. De verhouding is:

 

500 gram bloem

1 zakje bakpoeder (16 gram)

 

Als je meer of minder bloem hebt moet je het aantal grammen bakpoeder naar verhouding aanpassen. Als je te veel bakpoeder gebruikt, proef je dit terug. 

 

Zorg er voor dat je het zelfrijzend bakmeel bewaart in een bakje of zakje dat goed afsluitbaar is. 

Vragen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.