Zeezout-karamel bonbons
Zoet en zout, knapperig en zacht. Deze bonbon zit vol tegenstellingen, in de goede zin van het woord. Een heerlijke snoeperij! Voor de vulling maakte ik karamelsaus. Ga je dit voor het eerst maken? Bekijk dan zeker ook even het uitgebreide recept voor karamelsaus voor wat extra tips. Met onderstaand recept maakte ik 15 bonbons.
- Voor het maken van de karamel doe je de suiker en het water in een steelpan met een hoge rand.
- Zet de pan op, op middelhoog vuur. Roer de suiker niet door. Wals de pan eventueel, om de warmte in de pan te verdelen.
- Laat de suiker helemaal oplossen. Het mengel gaat koken.
- Laat het mengel rustig verkleuren.
- Na ongeveer 15 minuten heeft het mengel een karamelkleur gekregen.
- Haal de pan van het vuur. En blus de karamel af met de room.
- Als je de room toevoegt zal deze direct gaan koken. Het is dus handig het gelijk door te roeren met een garde, wanneer je de room toevoegt.
- Voeg de roomboter toe, roer het goed door.
- Als je wil kan je een decoratie maken in de bonbonvorm. Ik gebruikte een goudkleurig eetbaar poeder opgelost in alcohol. Laat de alcohol volledig verdampen.
- Smelt en tempereer de chocolade.
- Vul de vorm met een laag chocolade. Ik gebruikte een siliconen vorm met 15 bonbonvormpjes van 4 cm doorsnede.
- Tik de vorm op de ondergrond om eventuele bubbels te laten ontsnappen. Giet de overige chocolade uit de vorm zodat een mooie laag achterblijft.
- Laat de chocolade stollen en leg een paar korrels zeezout in de bonbon.
- Vul de vormen met de karamelsaus en leg opnieuw een paar korrels zeezout op de karamel.
- Strijk een laag chocolade over de karamel, dit wordt dus de bodem van de bonbon.
- Laat de chocolade hard worden. Haal de bonbons uit de vorm en genieten maar!
Reactie plaatsen
Reacties