Rozijnenkoeken
Soms kan ik echt verbaast over zijn hoe lekker een recept is. Rozijnenkoeken klinkt misschien niet bijster interessant, maar wat is dit smullen! Niet voor niets dat ik dit recept ook heb toegevoegd aan Favorieten van Nadine.
- Was de rozijnen en laat ze wellen in warm water.
- Meng de bloem, havermout, roomboter, suiker, het zout en het ei tot één geheel.
- Droog de rozijnen af met een schone theedoek of een stukje keukenpapier.
- Meng de rozijnen door het deeg.
- Verdeel het deeg in 16-20 delen van ongeveer 28-30 gram per stuk.
- Rol deze stukjes deeg in bolletjes en duw deze een beetje plat.
- Verdeel deze over 2 bakplaten met bakpapier. Zorg dat je genoeg ruimte tussen de koeken laat. Ze lopen nog uit tijdens het bakken.
- Bak de koeken op 190 graden Celsius voor ongeveer 15 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties